• Dorpjes en steden
  • Dorpjes en steden
  • Dorpjes en steden
  • Dorpjes en steden
  • Dorpjes en steden
  • Dorpjes en steden

Dorpjes en steden

Een tocht met de auto langs de vele dorpjes is al een belevenis op zich, mede door de vergezichten en verscheidenheid aan landschappen. We hebben een map met vele autoroutes.

Alle steden en dorpen hebben een oude kern met oude romaanse kerkjes die het bezichten waard zijn.

De volgende dorpen kunnen wij zeker aanbevelen: (klik op de naam van het dorp/stad om naar de betreffende site te gaan)

Le Puy en Velay (75km)
Bij het binnenrijden van deze stad wordt u aangenaam verrast door de historische bouwwerken bovenop de heuvels.

In le Puy en Velay kwamen en komen diverse historische pelgrimsroutes samen om van daar uit verder te gaan naar Santiago.


La Chaise Dieu (25km)
La Chaise Dieu staat bekend om zijn abbijkerk met zijn bijzondere akoestiek. De bouw van deze kathedraal is begonnen in 1344 en voltooid in 1376.

Er zijn prachtige 16e eeuwse tapisserieën uit Brussel te bewonderen en een muurschildering van 2 bij 26 m.: La Dance Macabre.


Clermont Ferrand (60km)
De hoofdstad van de Auvergne. Zeer de moeite waard is de met zwarte lavastenen opgebouwde kathedraal. Je kan na een klim van ongeveer 250 treden de Puy de Dôme zien liggen tussen de torens.

Ook is er een museum van Michelin. Een interactieve belevenis voor de wat oudere kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar). Museum Michelin

Issoire (30km)
In Issoire kunt u de eglise (kerk) Saint Austre Moine bewonderen, de meest versierde kerk van de Auvergne. Het interieur is volledig bedekt met een beschilderde decoratie uit de 19e eeuw.


Blesle (50km)
Blesle is een schitterend oud stadje. Voor het stadje parkeer je je auto en geniet lopend van het dorpje.